DESIGNERS


Anders och Barbro  27+28+29/11, 17+18/12

Under namnet AndersochBarbro har Åsa Kempe skapat sig en egen verklighet med konst som kämpar mot både patriarkat, PMS och vardagstristess. Hon trycker egna tröjor hemma i sitt lilla garderobstryckeri och försöker hantera världen - en tuschteckning i taget. 

www.instagram.com/andersochbarbro 

www.andersohbarbro.tictail.com Pattern plan - 28+29+30/11, 19+20/12

Anette Carlsson Moberg, designer och konstnär, bosatt i Varberg. Efter mer än ett decennium som designer inom modebranschen driver hon nu sin kreativa plattform @patternplan som innefattar konst, workshops "Våga Måla", samt produktdesign; designar produkter och mönster i eget namn och för uppdrag. Ser alltid fram emot nya kreativa äventyr och möten! Till Nordstan packas det med posters, porslin, de populära Mönstermönsterna allt framtaget av Anette. 

www.instagram.com/patternplan 
www.patternplan.se Camilla Jämting

Sexy Santa är en självupptagen ursexig jultomte som har jobbat hårt hela året med att skapa diverse sexiga poser att fröjda ditt öga med. Nu finns hans motiv både som julkort, så heta att snön smälter, samt i sin egen utvikningskalender "Sexy Santa's Secret Calendar 2019". Med starka färger och vild fantasi skapar Camilla Jämting allt från pussyposters, nakna gubbar med flera huvuden och sexiga jultomtar. Camilla inspireras av samhällsfrågor och humor. Hon har tidigare ställt ut runt omkring i Göteborg, Stockholm och Taiwan.

www.instagram.com/camillajamting.art 

www.camillajamting.com Willwa 

Willwa skapar färgrika mönster och illustrationer till washitejp och andra pappersprodukter med inspiration från vår svenska natur och kultur. Vi hoppas att våra produkter kan inspirera och ge människor ett sätt att vara mer kreativ i deras vardag och finna glädjen som det för med sig. Med washitejp kan man på ett enkelt och roligt sätt dekorera sin vardag, man kan göra allt från att sätta lite färg på ett födelsedagskort till att ge en gammal kruka ett nytt utseende!

https://willwa.com/ 
https://www.instagram.com/willwa_com/ 
Tant Apelsin-22+23/12

Tant Apelsin trivs bäst bland lera, bilder och betong. I mötet mellan hårda material och mjuka former eller tvärt om. Fnissigast blir hon när saker som inte passar ihop smälter samman och bildar något nytt. Gladast blir hon när nya figurer kommer fram och säger hej hej!
Tingen som skapas är figurer, skulpturer, vaser och fat, men ibland blir det även handdukar, vykort och prints.
Alla föremål är gjorda för hand och därmed unika. De keramiska föremålen bränns oftast i en glasyrugn som drivs med använd frityrolja och handdukarna är alltid gjorda av loppisfynd, lite eko-reko. 

www.tantapelsin.com 
Pontus Arvåsen - 27/11

"Pontus Arvåsen är en bildkonstnär med narrativa illustrationer där planeten, djuren och vår natur står i fokus. Det är mångbottnade dekorativa sagoillustrationer influerade av asiatiskt bildberättande, grekiska fresker och skandinaviska sagor. Vackra bilder men ofta är det något som skaver, känslan av att det finns något mer som vi människor inte ser eller förstår oss på är ständigt närvarande.
Processen börjar med penna och papper där kompositionen och den övergripande stilen tar form. Sedan renritas skissen med bläck på nytt papper. Detta original skannas och färgläggs digitalt.
Pontus har en bakgrund inom flera olika skapande områden senast som Lead Product Designer på Hasselblad kameror. "

www.pontusarvasen.myportfolio.com 

www.instagram.com/pontusarvasen/ 

Dandy Demina - 28+29+30/11

"The Nobles" är en textilkollektion som innehåller digitala print på canvas, handgjorda prydnadskuddar och lavendeldoftande vetekuddar. Motiven föreställer inramade adliga animaliska karaktärer från forna tider, sammanlänkade med visdomsord och kända uttryck. Kollektionen har inspirerats av slottsmiljöer och strävar efter att förmedla en känsla... och gärna ett leende på läpparna.

 www.insagram.com/DandyDemina  Idanceforcookies -  22+23/12

"Kim - konstnär verksam i Majorna, Göteborg. Jag använder mig ofta av enkla penseldrag för att sedan förstärka känslan i tavlan med en text. Den röda tråden genom det mesta jag gör är vardagen. Det vi flesta kämpar oss igenom, oro, stress, pms och annat krångel - men allt sett med humor. Jag har en väldigt blandad skara med följare i alla olika åldrar, vilket är fantastiskt! Men för personer med hormoner brukar igenkänningsfaktorn alltid vara som störst. 🙋🏻‍♀️❤️"

 www.instagram.com/idanceforcookies 
Kort och Gott

Kort och gott så består vi av en svensk grafisk designer och en engelsk illustratör som tillsammans startade Kort & Gott. Med mycket inspiration från den svenska naturen designar vi gratulationskort för de flesta tillfällen och posters med charmiga illustrationer i glada färger. Vi hoppas våra produkter ska förgylla speciella dagar och hem för både barn och vuxna.
www.kortogott.com 
https://www.facebook.com/kortogott/ 
www.instagram.com/kortogottcom Kaisa Pettersson - 

Keramikern Kais håller till i en ateljé i Masthugget där hon vid drejskivan skapar bruksföremål av alla de slag. Hon uppskattar hela skapandeprocessen och lägger mycket tid på att rista eller måla mönster som är unika för varje föremål. Form, uttryck och funktion i ett samspel är Kaisas signum. 

www.instagram.com/tomtas_kaisa Kaide - 26+27+28+29+30/11, 19+20,21+22+23/12 

 KAIDE är en Göteborgsbaserad familjetrio som designar och tillverkar smycken i sterling silver. Vi är ett urbant märke med passion för det uttänkt enkla. Vi gör geometriska former på nya, kreativa sätt. Vårt mål är att motverka slit-och-släng-samhället genom att skapa smycken som kan bäras länge. Snart hittar du vår kollektion på:

www.kaide.se Seglarboxen  21+22/12

Bakom "Seglarboxen" finns Kristina som syr nytt av saltstänkta segel. Ett återbruk med detaljer från seglen som gör varje väska helt unik. Vad som började med att sy praktiska "Baginboxbagar" till seglarvänner och bekanta har växt och nu består sortimentet av strand- och shoppingväskor, en lunchboxbag och en marin bärpåse till bubblet. Seglarboxens väskor har alltid originaldetaljer och inget påsytt. Kristina startade upp Seglarboxen 2017 , hon ser Seglarboxen som en möjlighet att leva ut sin kreativitet vid sidan av sitt arbete och göra en insats för att reducera förbrukningen av plastpåsar. All tillverkning sker i hemmet i Almösund på Tjörn.

 www.instagram.com/seglarboxen 


Yvette Gustafsson Uvett - 20+21+22+23/12

Yvette Gustafsson har med sig sina serier med tema äventyr och humor. Nu finns chansen att köpa med sig hela äventyret Zak&Ting: Jobbiga jävlar i fyra delar. Hon har också med sig sitt självbiografiska album "I hate London". Hennes böcker kan man dessutom köpa färdiginslagna i fina paket! 

www.instagram.com/uvett